Acélszobrászat logo
Archaikus torzók Norman White
line
KÉSZ

III. Acélszobrászati Szimpozion

Acélművészet Kecskeméten

 

2006-ban harmadik alkalommal rendeztek acélszobrászati tábort Kecskeméten, a KÉSZ Ipari Parkban.

 

A KÉSZ Kft. ipari parkjában 2006 júniusában harmadik alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpoziont. A kilenc művész közreműködésével lezajlott alkotótábor ebben az évben nemzetközivé nőtte ki magát és a sikeres kiállításoknak, valamint az ipari park nyújtotta páratlan lehetőségeknek köszönhetően számos művész versengett a részvételért.

A kéthetes szakmai táborban a kilenc résztvevő, köztük Tajvanból, Kanadából és Bosznia-Hercegovinából érkezett művészekkel, keze munkája nyomán közel 60 alkotás született. Az alkotók kizárólag hulladékanyagokkal dolgoztak és a speciális megmunkáláshoz szükséges gépeket a KÉSZ Kft. bocsátotta a művészek rendelkezésére.


Ezt követően a Nemzetközi Kerámiastúdióban folytatták tevékenységüket. A tábor lezárásaként a KÉSZ Ipari Parkban kiállítás nyílt, ahol az Úzgin Üver zenekar és balett növendékek tánca színesítette a programot.

 

A szobrok országszerte bemutatásra kerültek, többek között a kecskeméti Nyári Fesztivál keretében, Budapesten az Újlipótvárosi Galériában és Révkomáromban volt megtekinthető a szimpozion alkotásaiból álló válogatás.

Factory Creative Studio Kft.