Acélszobrászat logo
Elisabeth VARGAGERLE MargitKOVÁCS Tamás LászlóKOVÁCS Tamás LászlóElisabeth VARGAElisabeth VARGAElisabeth VARGAGERLE MargitKOVÁCS Tamás László
line
KÉSZ

2010 Résztvevők

ÉV fotó

Résztvevők 2010


Elisabeth VARGA


Elisabeth VARGA (Hollandia)
szobrász és éremművész

1948-ban született Amszterdamban.

Tanulmányait 1984-ben fejezte be az amszterdami Nemzeti Képzőművészeti Akadémián.

Fontosabb kiállítások: Amszterdam, Gees, Laren, Helsinki, London, Zeist, Budapest, Neuchatel, Harlingen, Eersel, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar, Edam, Sellye, Amstelveen, Groningen, Maarssen.
Művei Holland és számos más ország köz- és magángyűjteményében megtalálható.
A 24. FIDEM kongresszus – melyet 1994-ben Budapesten tartottak meg….Elisabeth Varga nyerte el a külföldön élő és alkotó magyar alkotóművészek legjobb munkájáért járó díjat.
A díjat egy alabástrom éremért kapta meg, amely egy jegesmedvét ábrázol. A mű címe: On top of the circle – A kör csúcsán.
…Elisabeth Varga igen mélyről fakadó érzelmekkel mondja: "Volt egy éremsorozatom, öt alabástrom jegesmedvéből állt. On the top of the circle –címet adtam ennek a munkának. Idővel eszembe jutott, hogy édesapám egy játék jegesmedvével jött Hollandiába. Az 1956-os forradalom leverése után láttam őt, hogy ezt a játékjegesmedvét a kertben eltemette. Ezzel számára a visszatérés lehetősége megszűnt. 1994-ben, Budapesten az eltemetett állampolgárság elismerésével a kör bezárult, művészi munkám különleges hatást ért el. Számomra a díj nagy jelentőségű és nagy értékű szimbólum."

Alkotásai


2010
Factory Creative Studio Kft.