Acélszobrászat logo
Elisabeth VARGAGERLE MargitKOVÁCS Tamás LászlóKOVÁCS Tamás LászlóElisabeth VARGAElisabeth VARGAElisabeth VARGAGERLE MargitKOVÁCS Tamás László
line
KÉSZ

KASZ2010 - VII. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion

2004 óta minden nyáron Kecskeméten a KÉSZ Ipari Parkban találkoznak az acélszobrászat jeles képviselői. Az idei, hetedik alkotótábort július 31-én nyitjuk meg. Az alkotás több helyszínen történik, az egyik  a már törzshelynek számító egykori csőhengerítő csarnok, de van az alkotásnak alternatív helyszíne is. Kialakítottunk az egykori ebédlőből egy műtermet, ahol szintén dolgozhatnak a művészek. Ebben az épületben van az alkotók szállása is, ez a kiindulási és találkozási pont. Az acélszerkezet-gyártó központ üzemei mellett, a tanműhely a tanulás és az plazmavágás helyszíne.

Az idei alkotótáborban több hölgy is érkezik, ami talán első hallásra szokatlannak tűnik, de mindannyian felkészültek a fémes munkára. Néhányan a KÉSZ lemezüzemének termékeivel, Luxalon alulemez, japán Alpolic réteges lemez, próbálkoznak. Vannak visszatérő alkotók, fiatal tehetségek, tapasztalt, nemzetközi hírű művészek, de akad olyan résztvevő is, aki az enteriőrtervezésből rándul át a fémszobrászatba. A témaválasztásban nincsenek megkötések a hetedik KASZ-on sem, mindenki szabadon alkothat a rendelkezésre álló acél- és egyéb fémfajtákból. A gépeket, eszközöket, alapanyagokat, a szakmai segítséget idén is az KÉSZ üzemei biztosítják. A tábor két hete alatt több nyitott napot is tartunk a sajtó, az érdeklődők számára. A társművészetek képviselőit is szívesen látjuk, így fotósok, filmesek, de zenei performerek is letehetik a kézjegyüket A KASZ2010 augusztus 13-án zárul a már megszokott kiállítással a csőhengerítő csarnokban.

Résztvevők: Majoros Gyula művészeti vezető; Vesna Lomic (Szerbia); Szabó György; Varga Erzsébet (Hollandia); Kovács Tamás László; Rabóczky Judit Rita; Majoros Áron; Rajcsók Attila; Gerle Margit; valamint Tundó Klára fotóművész

Külön köszönet illeti a KASZ2010 szponzorait, segítőit:

KÉSZ Holding Zrt., KÉSZ Ipari Gyártó Kft., KÉSZ Ingatlan Kft., Paksi Atomerőmű Zrt., RUUKKI Hungary Kft., SIAD Hungary Kft., novatic GmbH, Valido Bt.

   
 

A KASZ2010 rendezője, házigazdája a K-ARTS Művészeti Kft. (a KÉSZ Csoport tagvállalata)


Factory Creative Studio Kft.