Acélszobrászat logo
line
KÉSZ

KASZ+ 2014

XI. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI SZIMPOZION
nemzetközi fémszobrászati és képzőművészeti alkotótábor

2014. június 16. - július 2.
KÉSZ Ipari Park, Kecskemét

Szikrázó hegesztőgépekkel megkezdődött a már nagy hagyománnyal rendelkező KASZ, a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion, nemzetközi fémszobrászati és képzőművészeti alkotótábor.
Tíz év után megújul, kibővül az acélos alkotótelepünk munkája. Az acélalapanyagok mellett a különböző könnyűfém, kompozit lemezek használatára biztatjuk a szobrászainkat, valamint az egyik ipari csarnokban, a nagyobb méretekben való festészetet, képalkotást szeretnénk elősegíteni az „ipari romantika” jegyében. Azt gondoljuk, hogy a 15 hektáros KÉSZ Ipari Park különböző gyártó üzemei, ipari tevékenységei, logisztikai folyamatai, régi korokat is megidéző retro helyszínei, a munkás hétköznapok, valamint az acélszobrászok működése adhatnak annyi ötletet, témát, hogy a szobrászokhoz társuló festő, képalkotó képzőművészek is kiváló alkotásokat tudnak majd létrehozni a telepen, akár ötvözhetik is a tudásukat.
A KÉSZ Csoport művészeti mecenatúra programjának köszönhetően a helyszín, a keretek 2004 óta -immár 11. éve- változatlanok, a nyár a művészeké. A KÉSZ Ipari Park acélszerkezet-gyártó bázisán kialakított műhelyekben a gyár eszközparkjának használatával, a fémanyagok sokféleségével nagyobb szabadságot élveznek az alkotók, lehetőséget kapnak a kiteljesedésre.
A KASZ mindig lehetőséget ad a kísérletezésre, kaput nyit a különböző médiumok képviselőinek. Nem csak az acélspecialisták, de más anyagokkal, technikákkal, más képzőművészeti területen jeleskedő művészek is meghívást kapnak az alkotóközösségbe. Az alkotók egymást segítik, sok a beszélgetés, szakmai egyeztetés a különböző művészeti tervekről, koncepciókról, persze közben egészséges versenyhangulat is teremtődik. A résztvevők megismerhetik a modern gépeket, eszközöket, olyan anyagokkal dolgozhatnak, amelyek sokszor ismeretlenek számukra, sokat tanulhatnak a gyár szakembereitől, a szakiktól.

A KASZ+ 2014 résztvevő művészei, a TÍZEK:
Majoros Gyula • Szász György • Cseke Szilárd • Nedim Hadziahmetovic (Szerbia) • Tettamanti Béla • Hack Ferenc • Majoros Áron Zsolt • Király Gábor • Meghan Salgaonkar (India) • Erős Apolka

Köszönet támogatóinknak:

Factory Creative Studio Kft.