Acélszobrászat logo
line
KÉSZ

KASZ+ 2016 a 13.!

KASZ+ 2016 – XIII. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI és KÉPZŐMŰVÉSZETI SZIMPOZION, ALKOTÓTÁBOR
2016. június 17. (péntek) – július 8. (péntek)
Kecskemét, KÉSZ Ipari Park

Az elmúlt években a KASZ alkotóműhelye - a speciális acélszobrászat továbbfejlesztése mellett- tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. 2013 óta több festőművész, grafikus, fotós használta ki a lehetőséget, hogy a képalkotás terén is kiváló művekkel gazdagítsák a szimpoziont.
A szerencsésnek mondható tizenharmadik alkotótáborunkat tíz művész részvételével rendezzük meg.

A szobrász szekció munkájában Nagy Csaba képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Plank Antal szobrászművész, Dóra Emese szobrászművész, Demcsák Dóra Vanda szobrászművész, Brzózka Marek szobrászművész, Csurka Eszter képzőművész vesz részt.
A festő-, képzőművész szekciót erősíti Piszmán Lilla festőművész, Mátyási Péter festőművész, Šin Oliver képzőművész, Horváth Ágnes képzőművész.

A művészeknek az idei alkotói munkához is némi koordinációt adtunk két témajavaslattal:

JÁTÉKELMÉLET
A játékelmélet leginkább a matematikához sorolt tudományág, mely az utóbbi évtizedekben nyerte el jelentőségét, lett közgazdasági, társadalmi elemzések, az élet különböző területeinek egyik vizsgálati módszertana. Úgy tartják, a játékelmélet a stratégiai problémák elmélete. Foglalkozik azzal kérdéssel is, hogy mi a racionális viselkedés olyan helyzetekben, ahol minden résztvevő döntéseinek eredményét befolyásolja a többiek lehetséges választása.
A játékelmélet alapjait Neumann János fektette le, ahogy a magyar tudósoknak napjainkban is meghatározó a témában betöltött szerepe. Most pedig a képzőművészek adhatnak játékos értelmet az elméletnek.

EREDETISÉG
A származás, a forrás a vizsgált gondolat egyik alapja. Honnan ered, jön, hol kezdődik, milyen kultúrát képvisel? Megannyi elgondolkodtató aspektus, kifejthető mondandó. Ugyanakkor tehetünk összehasonlítást is, valóban új, vagy csak újszerű az általunk megálmodott mű. Provokációnak is mondható ez a témafeltevés, célunk az eredeti forma, a forradalmian új mondandó megtalálása. A művész ki tudja-e hozni önmagából a nóvumot, vagy a már látottat, az egyszer már megtapasztaltat alakítja sajátjára. Bízunk az egyéni, máshoz nem hasonlítható művek megszületésében!

Mindkét téma párhuzamba állítható a KÉSZ Csoport fejlesztések, újítások, kreativitás iránti fogékonyságával. A cégcsoport 2016-ot az INNOVÁCIÓ évének nyilvánította, ilyenformán a KASZ+ 2016 is részese lehet ennek a stratégiai gondolkodásnak.

Köszönjük a támogatók segítségét:

Factory Creative Studio Kft.