Acélszobrászat logo
line
KÉSZ

Szoborpark

Az alkotótáborban készült művek minden évben az alkotás helyszínén megrendezett kiállítás alkalmával mutatkoznak be a nagyközönségnek, majd a szobrok tovább vándorolnak színesítve a hazai és nemzetközi tárlatok kínálatát. A rendezvény zárásakor minden résztvevő egy alkotását a K-ARTS KÉSZ  Művészeti Gyűjteménynek ajándékozza, így tekintélyes gyűjtemény őrzi már az alkotótáborok emlékét.
Néhány közülük végleges helyet kapott KÉSZ Csoport irodaházában, illetve az azt övező parkosított területen. Lakatos Pál "Jel" című hegesztett acélszobrát az irodaház előtti parkban állították fel, csakúgy, mint Tóth József "Vonatkoztatási rendszer" és Gaál Tamás "Pad-pár" című művét, illetve Zielinski Tibor "Souvenir" című (esténként) világító alkotását is.

A Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion művészeinek alkotásai nagy sikerrel szerepelnek a Kortárs Művészeti Zsűri által meghirdetett pályázatokon is. A Magyar Universitas Program keretén belül az Eötvös József Főiskola oktatási beruházáshoz kapcsolódóan meghirdetett pályázatát Kopasz Tamás "Térgesztusok I." és "Térgesztusok II." című pályaműveivel nyerte meg, míg az ugyanezen program keretén belül kiírt, a Kaposvári Egyetem diákotthon épületének rekonstrukciójával kapcsolatos meghívásos képző- és iparművészeti pályázaton Deli Ágnes a 2007. évi Acélszobrászati Szimpoziumon készített "Elmondhatatlan" című alkotása bizonyult a legjobbnak.
A „Térgesztusok” a bajai Eötvös József Főiskola internet kávézó mellvédfalát, valamint az összekötő folyosó ajtó feletti részét díszítik, a különleges „fémkarikát” pedig a Kaposvári Egyetem kertjében láthatják az egyetemisták.
A nyertes alkotások a KÉSZ Csoport kecskeméti Acélszerkezet-gyártó Központjában készültek.

Factory Creative Studio Kft.