Feleségem acélszobrászata megfér a monumentálisabb fém polcrendszerekkel

Feleségem imádja az acélszobrászatot. Már egész fiatalkora óta kézműveskedik, először hobbiként indult, majd ez lett a hivatása. Az elején nehezen indult a dolog, és megtartotta a másik, banki állását, így hétvégén és esténként járt le a kis fészerből átalakított műhelybe alkotni.

Ahogy gyarapodtak a szobrok és a megrendelések, egyre nagyobb hely kellett neki. A művészi szobrok mellett különféle használati tárgyakat, kerti szobrokat is készített és készít mind a mai napig.

A Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepen ismerkedett meg és lett jóba azzal a barátnőjével, akitől rengeteg jó tanácsot és ajánlást kapott, így jutott a tudomásunkra egy olyan oldal, ami nagy segítséget jelentett a számunkra a későbbiekben.

Barátnője, Ildi egy olyan polcrendszert ajánlott nekünk, ami nemcsak praktikus, hanem nagy teherbírású is, át is küldte nekünk a rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ weboldalt, amelyen minden fontos további infót megnézhettünk róla.

Ahogy böngésztük a tulajdonságait rögtön megfogott. Láttam feleségem arcán, hogy neki is tetszik, nemcsak a rozsdamentes acél miatt (nemhiába a hasonló elemek vonzzák az embert), hanem a tulajdonságai miatt is. Kiderült ugyanis, hogy ez nagyon jól alakítható, logikus felépítésű polcrendszer, melynek betétei fából és műanyagból készülnek.

Az oldalon rengeteg további jó dolog volt. A monumentálisabbak között is találtunk kedvenceket, mint például az egy és kér karos állványrendszer, a gördíthető állványrendszer a maga sínbe rakott kerekeivel, melynek köszönhetően gurítani lehet. Valamint a többszintes és önhordó polcrendszer. A kisebbek között a Salgó és a rozsdamentes fémpolc, valamint a polcos állvány között gondolkodtunk.

Feleségemnek végül a rozsdamentes fémpolc hozta elő leginkább a fantáziáját, mint mondta épp tökéletes lenne a kisebb fémszobroknak és kellékeknek. Összehasonlítva a raklapos állványrendszerrel, mindkettő acélból készült, mégpedig a legminőségibb rozsdamentes acélból. Mindkettő nagy teherbírású, a raklapos állványrendszer akár 40 ezer kilót is elbír, míg a kisebb. légiesebb rozsdamentes fémpolc 1100-1400 kilóig bírja el a terheket.

Mindketten ellenállnak a környezeti hatásoknak, legyen szó rozsdásodásról, erodálódásról, bármiről, nemhiába lehet a nagyobb polcrendszer kint is és bent is tárolni. Ebből pedig következik, hogy higiénikus és könnyen tisztán lehet tartani, olyan dolgokat is bátran tárolhatunk rajtuk, mint gyógyszerek, savak, vegyi anyagok, vagy akár élelmiszer. Mindehhez még hozzájön az, hogy igencsak szemrevaló mindkettő, főként a rozsdamentes fémpolc az, ami ideális lehet bentre is – már csak a mérete miatt is.

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy összedől, gyorsan elhasználódik, vagy felsérthetjük – mint a fa esetében – hanem nyugodtan tárolhatjuk és tisztíthatjuk a megszokott tisztítószereinkkel, ami tényleg nagy megkönnyebbülés, hiszen feleségem a természetes tisztítószerekért van oda.

Én a magam részéről kicsit bizalmatlan vagyok, de miután elolvastam, hogy a cég már 25 éve sikeresen működik és nemzetközi raktártechnikai projektekhez is csatlakozott, így minden kétséget eloszlatott, hogy a megfelelő árut választottuk,

Ezek után, felvettük a kapcsolatot a cég egyik szakemberével, aki minden szakmai dolgot tökéletesen érthetően elmagyarázott, felhívta a figyelmünket a lehetséges dolgokra, amik a legtöbbször felmerülnek, mint például, hogy az előtervezett polcrendszerek sokkal megbízhatóak. El is mondta mit kell tennünk.

Lemértük a fal szélességét és a plafon magasságát mindkét helyen, ahova rendelni szeretnénk a polcrendszerből, egyiket a műhelybe, másikat a saját házunkba. Miután elküldtük a paramétereket, hamarosan jött is a kész tervezet a szekrényekről, melyre egyből rábólintottunk.

Ezután már csak az volt hátra, hogy kiszállítsák mindkét szekrényt. Általában az emberek kicsit kényesek ilyenkor, bizalmatlanok, hiszen nem látják előre szemtől szemben a választott árut. De mindkét polcrendszer, melyet a RackingLogtól rendeltünk pont úgy nézett ki, mint a képeken! Sőt! A monumentalitásától mindkettőnknek leesett az álla – és ami a legjobb, hogy a gyors kiszállítást követően a szakemberek össze is szerelték nekünk mindkét polcot.

Azóta mindennek van hely és feleségem is nyugodt szívvel készíthet akár nagyobb, nehezebb acélszobrokat is.