Két dolog biztos az életemben: a szobrászat és a napelemek

Két dologban vagyok a legbiztosabb az életemben. Az egyik, hogy amíg élek, acélszobrászattal szeretnék foglalkozni. A szobrászat már kiskorom óta a szenvedélyem, már az óvodában is mindig alkottam valami figurát gyurmából, a művészi vénám pedig később sem tűnt el, így szobrásznak tanultam tovább. Imádom ezt csinálni, nem tudom másmilyen foglalkozásban elképzelni magam. A másik dolog, amiben száz százalékban biztos vagyok az az, hogy a napelem rendszerek jelentik a fenntartható jövőt és a környezetvédelem alapját. Éppen ezért döntöttem úgy nemrég, hogy én is belevágok a dologba: egy fantasztikus szolgáltatásnak köszönhetően felhelyeztettem én is napelemeket a házam tetejére. Ja, és még egy dologban biztos vagyok: ezt a döntésemet sosem fogom megbánni.

Egy ismerősömön keresztül találtam rá erre a kivitelezőre, és amint tudtam, felkerestem a weboldalt, honnan rengeteg szuper és hasznos információ birtokába juthattam. Eleve már az eszméletlenül tetszett, hogy elmagyarázták, mi is az az inverter, én ugyanis korábban nem tudtam. Ez a roppant lényeges eszköz azt a feladatot látja el, hogy átalakítja a napelemek által létrehozott egyenáramot azzá a váltakozó árammá, amellyel az emberek otthonaikban üzemeltetni tudják az sokféle eszközeiket. Tehát magyarán szólva az inverter nem más, mint a fotovoltaikus rendszerek elengedhetetlen része, amely miatt az egész folyamat létrejöhet. Ha pedig nincs meg ez a központi „szerv” vagy valamiért rosszul működne, akkor mondhatni a rendszert nem lehetne használni. Mondanom sem kell, hogy éppen emiatt rendkívül fontos, hogy milyen is az inverter minősége – erre pedig a szolgáltatás nagyon odafigyel. Felhívják a potenciális ügyfél figyelmét arra is, hogy elengedhetetlen fontosságú a helyszíni felmérés, talán az egyik leglényegesebb pontja a folyamatnak. Nincs is mit magyarázni ezen: az számít igazán profi és megbízható kivitelezőnek, aki egészen addig nem ígért semmit, amíg nem látta a helyszínt, ahova a telepítés készülne. Nem is elégednek meg azzal, ha valaki át akar küldeni fotókat vagy tervrajzokat a helyszínről: ragaszkodnak ahhoz, hogy személyesen tekintsék meg a napelemek jövőbeli „otthonát”.

Emellett maga az árajánlat kérés sem bonyolult, az oldalon keresztül könnyen megtalálható és gyorsan elvégezhető. Nem nehéz feladat: meg kell adni a nevet, a telefonszámot, az irányítószámot, a település nevét, ahol lakik az illető, az utcát, a házszámot, az e-mail címet, valamint azt, hogy mekkora az éves áramfogyasztás. Ami könnyebbség, hogy utóbbit akár forintban vagy KWH-ban is meg lehet adni. A végén pedig be lehet gépelni egyéb megjegyzést, illetve még azt is ki lehet választani, hogy milyen forrásból hallottunk a szolgáltatásról és a pályázatról.

Ahogy már az elején is írtam: életem talán egyik legjobb döntése volt, hogy befektettem a napelemekbe. Tudom, hogy meg fog térülni hamarosan, az a tudat pedig, hogy a legjobbakat választottam erre a feladatra, csak még nagyobb elégedettséggel tölt el.