Nagy buli lesz az acélüzemben

Bár az acélszobrászatot tekintem a hivatásomnak, valamiből élnem is kell. Szerencsére a munkám nem áll olyan távol a szenvedélyemtől, mint másoknak: én egy acélüzemben dolgozok. Messze nem olyan rossz ez, mint sokan képzelik, hiszen már nem olyan embert próbálóak körülmények, mint mondjuk száz évvel ezelőtt voltak. Sőt, ami azt illeti, elég jó a társaság, akikkel még lehet külön céges partikat is szervezni.

Most is épp egy ilyenre készülünk, és mindenki megkapta a maga feladatát. Az enyém a hélium palack beszerzése. Nem tűnik túl fontosnak, főleg ha úgy nézzük, hogy két másik kollégám egy egész zenekart fog szerezni a bulira, de hidd el: hélium nélkül nincs parti. A feladatomat a lehető legnagyobb komolysággal kezeltem, és belevetettem magam az internet mélységeibe, hogy megtaláljam a tökéletes gázpalack beszerző helyet.

Nem olyan konnyű hélium palackot találni, mint elsőre gondolnád

Azt hinnéd, hogy elég bemenni valamelyik plázába a fővárosban, és valamelyik partykellékes boltban vásárolni – de ez hatalmas tévedés. Még a feleségem is ezt hitte, de én már előre tudtam, hogy ennyire egyszerű nem lesz a dolog, hiszen akárki nem árulhat gázpalackokat Magyarországon sem.

Tudom, hogy az üzem is rendel valahonnan gázpalackokat rendszeresen a munkához, de őket nem akartam felkeresni ezzel. Miért? Mert a főnökünk születésnapi bulijáról van szó, amit meglepetésnek szánunk, márpedig ha egy partnertől rendelünk gázpalackot, akkor annak egészen biztosan nyoma marad, és lőttek az egésznek. Mondom én, sokkal alaposabbnak kell lenni egy ilyen aprónak tűnő feladattal is, mint elsőre gondolná az ember.

Nincsenek már csilingelős kocsik, mint annak idején

Volt egy-két kollégám, akinek kikértem a véleményét ezzel kapcsolatban, de nem jelentettek túl nagy segítséget. Az egyik az se tudta, hogy a PB gázon kívül mást is lehet a gázcseretelepekről hozni, a másik pedig váltig állította, hogy nem kell menni sehova, csak a szomszéd faluba, és ott várni, amíg meg nem jelennek a gázpalackkal házalók.

Feri, ezúton üzenném neked, hogy most már 2019-et írunk, és nem tudsz ilyen módon gázpalackhoz jutni. Évek óta törvényileg tiltva van a gázpalackkal történő házalás. Ma már csak a házhoz szállításról lehet beszélni, és a kettő nagyon, de nagyon nem ugyanaz. Amúgy amennyire utána tudtam olvasni, a fekete töltés miatt tiltották be a házalást, úgyhogy igazából örülök is neki, hogy csak megbízható forrásból lehet ma gázpalackhoz jutni – fene se akarna felrobbanni csak azért, mert valaki más egy kis pénzt akart szerezni illegális úton.

A kutatás tehát folytatódott

Nincs tehát pláza, sem lovaskocsis házalók. Nekem egy gázcsere telep kellett, ahol végre megtalálható az a hélium palack, ami nekem kell. Nem volt annyira könnyű megtalálni, hiszen sok elvárásom volt. Egyrészt a közelben kellett lennie. Másrészt, nem akartam én kimenni érte, és sorba állni, hogy aztán nekem is kelljen elhozni. Viszont mindenképp olyan lehetőséget akartam, hogy előre meg lehessen beszélni a kiszállítás időpontját, mert ugye ha a főnök pont bent van, akkor elég nehéz lesz megmagyarázni, miért is rendeltünk hélium palackot az üzembe.

Sokat vártam tehát, de nem vagyok az a fajta, aki szívesen lead az igényeiből. Tapasztalatból tudom már, hogy mindig létezik egy tökéletes szolgáltató, aki tényleg mindenben az ember rendelkezésére áll: nem kell mást tenni, csak venni a fáradtságot, hogy megkeresd.

Mégiscsak a Google az ember legjobb barátja

Nem vagyok egy nagy technikai guru, már ami a számítógépeket illeti. Ennél a blognál is, amit most olvasol, inkább mások segítségét veszem igénybe, akik jobban értenek ehhez. Én csak írni akarok az mindennapjaimról, hogy lássátok, milyen egy acélszobrász élete. Na, de a lényeg, hogy azért még én sem vagyok annyira analfabéta, hogy a Google-t ne tudjam használni. Az esti órákban, amikor otthonom kényelmében pihentem, elkezdtem kutatni a környékbeli gázcseretelepek után, és láss csodát, nem kellett sokat keresgélnem.

Hamar megtaláltam a Gazpalackfutar.com oldalt, ahol egyből elém tárult a hélium palack töltés és csere világának végtelen lehetőségtára (már ha ez nem teljesen képzavar). Hamar ki tudtam választani, amire szükségünk van, de a legjobb, hogy mindenben tökéletesen megfelel a korábban már említett elvárásaimnak.

Nevezetesen: Budapestre és környékére is kiszállítanak, szóval nekünk tökéletesen megfelel. Emellett előre meg tudjuk beszélni, hogy mikor érkezik a gázpalack, sőt, mielőtt megjönnének, még telefonon szólnak is, úgyhogy ha valami miatt a főnök mégis bent lenne az üzemben, a többiek időben el tudják terelni a figyelmét, amíg én lezavarom az üzletet a gázpalackossal. És ami a legjobb, hogy nagyon szimpatikusak.

Most aztán lesz nagy lufifújás az üzemben!

hélium palack

Direkt úgy választottam gázpalackot, hogy legyen elég hélium annyi lufinak, amivel meg tudjuk tölteni a főnök irodáját, és még marad egy kis gáz a végén hülyéskedni is. Ismerem a fiúkat, pontosan tudom, hogy nem fogják kihagyni a lehetőséget, hogy eltorzított hangon énekeljenek valamit a születésnapos tiszteletére. Ja, mert azt elfelejtettem mondani (de talán magától értetődik), hogy végül a gazpalackfutar.com oldalán maradtam, és tőlük rendeltem hélium palackot. Miért is kutattam volna tovább, ha már megtaláltam a tökéletes szolgáltatót?

A céges buli előkészülete tehát az én részemről befejeződött. Messze gyorsabban és profibban oldottam meg ezt a feladatot, mint azt bárki más tette volna itt rajtam kívül, és persze ebben rengeteget segít a gázpalackfutár rugalmassága.

Lehet, hogy lesz ebből még további rendelés is?

Édesanyám még mindig PB gázpalackokat használ a főzéshez, és bizony ilyet is tudok szerezni ugyanarról a honlapról, amiről hélium gázpalackot is rendeltem. És a jó kiszolgálás miatt felmerült bennem, hogy talán igénybe vehetném a szolgáltatásukat többször is. Mondani is fogom anyámnak, hogy inkább tőlük rendeljen a jövőben.

Aztán ki tudja, mi lesz még itt? Lesznek születésnapok családon belül is, és egy jó hélium palack akkor is a buli fontos kelléke lehet. Amúgy is szeretjük, ha sok a gyerek az ilyen összejöveteleken, ők meg köztudottan imádják a héliumos lufikat. Az biztos, hogy elteszem a gázpalackfutár számát későbbre, mert jól fog az még jönni a jövőben.

Hogy a céges buli hogy sikerült az acélüzemben, arról majd még be fogok számolni szerintem. Ha nem, akkor valószínűleg nem történt rajta semmi említésre méltó, untatni pedig nem akarlak benneteket. de ha bármilyen más szolgáltatóra akadnék a jövőben, akiről érdemes tudnotok, akkor számíthattok majd egy-egy posztra róla a blogon!

A gázpalack kapcsán egészen biztos, hogy nyugodt szívvel tudom ajánlani a fentebb belinkelt oldalt: ezzel semmiképp sem nyúlhattok mellé, akár héliumra, akár bármilyen más gázra van szükségetek.